Hankevastaavan kuulumisia Terne Apresta

Terne Aprella syksy on lähtenyt vauhdikkaasti alkuun. Palasimme lomilta hieman eri aikoihin, heinä – elokuun aikana. Olemme suunnitelleet syksylle toisen toimijan kanssa muun muassa romaninuorten teemapäivää. Teemapäivään olemme saaneet erittäin hyvät puhujat ja lisäksi heidän aiheensa on erittäin ajankohtainen. Mainostamme teemapäivää lähempänä ajankohtaa. Jalkautuva nuorisotyö ja yksilötyö ovat lomien jälkeen jatkuneet normaalisti.

Tarkoituksena on luoda Terne Apresta blogeja säännöllisesti tulevaisuudessa ja lisäksi on tarkoitus pyytää blogeja vierailevilta kirjoittajilta. Mikäli haluat seurata meidän hanketta sosiaalisen median kautta, niin paras paikka tällä hetkellä meidän seuraamiseen on TikTok- sovellus ja meidän käyttäjänimi siellä Terne Apre.

Hankevastaavaan näkökulmasta eletään syksyisin hieman kiireistä aikaa, kun hankkeista tulee tehdä jatkohakemus rahoittajalle (meidän hankkeen tapauksessa STEAlle). Jatkohakemuksella haetaan seuraavan vuoden budjettia hankkeelle ja jatkohakemuksessa myös kerrotaan, mikäli hankkeessa tulee esimerkiksi työhön tai toimintatapoihin muutoksia. Päätös jatkohakemuksesta saadaan joulukuun alkupuolella, yleensä Itsenäisyyspäivän tienoilla.

Romano Mission näkökulmasta elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja, kun pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Tuula Åkerlund on jäämässä eläkkeelle ja meillä on uuden toiminnanjohtajan haku alkanut. Uuden toiminnanjohtajan on tarkoitus aloittaa työssään 1. marraskuuta. Itselläni on hieman haikea mieli, kun toiminnanjohtaja vaihtuu, mutta toisaalta tämä on osa työelämää, että ihmiset ympärillä silloin tällöin ainakin vaihtuvat. Olen työskennellyt Terne Apre – Nuorten vuorossa sen alusta saakka ja syyskuussa tulee viisi vuotta täyteen hankkeen parissa. Aloitimme projektina 3.9.2018 ja muutuimme hankkeeksi 1.1.2023. Projektin ja hankkeen ero on, että projektilla on alku- ja loppumisajankohdat selvillä, mutta hankkeella ei ole lopettamisajankohtaa tiedossa.

Kuvassa olemme ottamassa kuvia uusiin mainosmateriaaleihin. Kuva: Tenho Ärling

Aurinkoista syksyn jatkoa kaikille!
Terne Apre – Nuorten vuoro -hankkeen puolesta

Hankevastaava
Mertsi Berg